Cara Membebaskan Seseorang di Facebook

Mungkin anda terlalu tergesa-gesa menyekat satu orang di Facebook ... atau mungkin anda hanya mahu melakukan sedikit mata-mata untuk melihat apa yang mereka lakukan. Walau bagaimanapun, menyahsekat seseorang di Facebook cukup mudah. Anda boleh melakukannya di telefon bimbit atau di laman web. Inilah cara untuk menyahsekat seseorang di Facebook apabila anda mempunyai perubahan hati.

Buka sekatan menggunakan aplikasi Facebook

Untuk membuka blokir seseorang menggunakan aplikasi, pergi ke suapan anda dan ketuk butang menu di sudut kanan atas. Kemudian pilih Tetapan dan Privasi <Tetapan <Sekatan . Dari sana, anda akan melihat senarai semua orang yang telah anda sekat, bermula dengan yang paling baru. Ketik Nyahsekat butang di sebelah nama orang itu dan anda selesai.

Buka sekatan menggunakan laman web Facebook

Semasa anda berada di laman web Facebook, menyahsekat sedikit berbeza, tetapi masih mudah. Pergi ke suapan anda dan klik anak panah kecil di sebelah kanan atas skrin. Kemudian, pilih Tetapan dari menu lungsur. Di sebelah kanan halaman Tetapan akan menjadi pilihan Sekatan . Klik padanya dan senarai orang yang telah anda blokir akan muncul di skrin. Anda boleh mencari orang yang anda mahu buka blokirnya menggunakan alat carian, atau, jika anda sudah melihatnya, klik butang Buka blokir dengan nama mereka.

Apa yang berlaku apabila anda menyahsekat seseorang

Setelah anda menyekat sekatan seseorang itu, anda dapat melihat apa sahaja siaran dan maklumat yang mereka dapat dilihat oleh orang ramai. Sekiranya anda ingin mengetahui dengan lebih mendalam tentang catatan mereka, anda perlu berteman dengan mereka. Mereka juga dapat melihat garis masa anda, dan apa sahaja yang telah anda tetapkan kepada umum, jadi berhati-hatilah. Selain itu, mereka mungkin dapat menghubungi anda jika mereka menyedari bahawa mereka telah dibebaskan. Teg pada foto dan siaran orang yang baru disekat akan kembali aktif pada garis masa anda juga.

Anda juga harus menunggu 48 jam sebelum anda dapat menyekat semula orang tersebut. Oleh itu, jika anda hanya ingin mengintip halaman mereka dengan cepat, anda tidak akan dapat membuang blok itu lagi sehingga had masa berakhir.