Inilah Cara Menghapus Akaun Youtube Anda Dengan Beberapa Langkah Pantas

Bosan dengan YouTube? Mungkin anda benci reka bentuk semula? Dalam panduan ini kami akan mengajar anda cara menghapus akaun YouTube anda hanya dalam beberapa langkah cepat.

Sebelum kita memulakan, penting untuk diketahui bahawa walaupun terdapat beberapa kaedah yang berbeza untuk menghapus akaun anda, keduanya tetap. Mereka akan menghapus aspek tertentu dalam sejarah dalam talian anda, yang tidak dapat dipulihkan.

Sekiranya anda berpuas hati dengan perkara itu dan anda pasti bahawa hanya menukar nama akaun YouTube anda tidak akan membantu, baca terus.

Catatan : Buat masa ini, akaun anda tidak boleh dihapus pada peranti mudah alih, jadi anda memerlukan akses ke desktop atau komputer riba untuk menyelesaikan langkah-langkah berikut.

Cuma YouTube, atau Google juga?

Dengan cara akaun Google dihubungkan di pelbagai perkhidmatan, terdapat tahap berapa banyak akaun anda yang sebenarnya ingin anda hapus. Anda boleh membuang saluran YouTube anda, yang menghapus semua video, komen, mesej dan senarai main anda, tetapi akaun itu sendiri tetap dapat diakses. Atau anda boleh membuang keseluruhan babi dan membuang akaun dari rekod Google sepenuhnya.

Pertimbangkan dengan baik laluan mana yang ingin anda lalui, dan kemudian pilih salah satu set arahan berikut untuk diikuti.

Padamkan saluran anda

Langkah 1: Log masuk ke akaun YouTube anda menggunakan pautan "Log masuk" di sudut kanan atas laman utama YouTube.

Langkah 2: Navigasikan ke tetapan akaun lanjutan dengan mengklik potret anda di sudut kanan atas, kemudian "Tetapan", kemudian "Lanjutan", tepat di bawah nama akaun anda.

Langkah 3: Klik butang "Padam Saluran".

Langkah 4: Sahkan identiti anda dengan memasukkan kata laluan anda ke dalam skrin masuk yang dihasilkan.

Langkah 5: Anda kemudian akan diberi pilihan untuk "Sembunyikan" atau "Hapus" saluran anda. Menyembunyikannya menswastakan semua video dan aktiviti anda dan menghapus semua komen dan balasan anda. Menghapusnya melangkah lebih jauh dan menghapus komen, balasan, mesej, sejarah carian, video yang telah anda muat naik, dan saluran itu sendiri.

Buat pilihan anda, dan kemudian tandakan kotak yang sesuai untuk memastikan anda memahami prosesnya. Kemudian klik "Sembunyikan Saluran Saya" atau "Hapus Kandungan Saya" bergantung pada pilihan anda.

Langkah 6: Satu kotak pengesahan terakhir akan muncul. Masukkan alamat e-mel anda dan kemudian klik "Padam Kandungan Saya" untuk menyelesaikannya.

Padamkan Akaun YouTube

Proses ini mungkin memerlukan sedikit masa, jadi log masuk ke akaun YouTube anda mungkin tidak dapat dilakukan sebentar kemudian.

Padamkan akaun Google

Satu amaran akhirnya - kecuali jika tidak jelas, ini akan memadamkan akaun Google anda. Semua itu! Ini bermaksud Gmail, maklumat Google Docs anda dan semua yang lain. Jadilah sangat, pasti anda mahu melakukan ini.

Langkah 1: Pergi ke myaccount.google.com dan "Log masuk" menggunakan pautan di sudut kanan atas. Masukkan maklumat log masuk anda yang berkaitan.

Langkah 2: Klik "Hapus akaun atau perkhidmatan anda" di bawah tajuk "Keutamaan Akaun".

Langkah 3: Klik "Padam Akaun Google dan data". Sekiranya anda ingin membersihkan akaun Gmail anda, kami juga mempunyai panduan untuk itu.

Padamkan Akaun YouTube

Langkah 4: Masukkan kata laluan anda untuk mengesahkan identiti anda di skrin masuk yang dihasilkan.

Langkah 5: Baca penafian Google. Ini memastikan bahawa anda memahami bagaimana penghapusan akaun Google anda secara kekal. Sekiranya anda mempunyai data dari perkhidmatan lain, seperti Gmail, atau Google Drive, anda akan diberi pilihan untuk memuat turunnya dan menyandarkannya sebelum meneruskannya.

Langkah 6: Tandakan kotak yang mengakui bahawa anda telah membaca dan memahami semua penafian, kemudian klik butang "Padam Akaun".

Itu sahaja! Akaun anda kini dipadamkan. Sekiranya anda merasa telah melakukan kesalahan, anda mempunyai masa yang singkat (tidak ditentukan) masa untuk memulihkannya, tetapi tidak lama kemudian semua data akaun Google anda akan hilang selamanya.