Semua Disematkan? Inilah Cara Memadamkan Akaun Pinterest Anda

pinterest pada telefon pintarprykhodov / 123RF Mungkin anda telah berjaya memasuki lubang hitam persediaan membuat dan satu-satunya cara untuk mengekang ketagihan adalah dengan menggunakan ayam belanda yang sejuk. Mungkin anda tidak pernah benar-benar memasuki papan mood dalam talian, atau mungkin anda mempunyai Pinterest peribadi dan perniagaan dan tidak memerlukan kedua-duanya. Walau apa pun, anda ingin mendapatkan profil Pinterest anda di luar talian. Pinterest menawarkan dua pilihan untuk menghapus akaun: penyahaktifan yang membuang segala-galanya dari mata umum tetapi membiarkannya tetap utuh jika anda kebetulan berubah fikiran, dan penghapusan penuh tanpa melihat-lihat. Kedua-dua pilihan ini cukup mudah. Ketahui cara menghapus akaun Pinterest anda dalam panduan ringkas ini.

Cara Menyahaktifkan Akaun Pinterest Anda

cara memadam akaun pinterest andacara memadam akaun pinterest anda

Tidak pasti sama ada anda bersedia berhenti menyematkan diri secara kekal? Menyahaktifkan akaun bermaksud bahawa profil anda, termasuk Pin anda, tidak dapat dilihat secara terbuka lagi dan akaun media sosial anda yang lain tidak lagi disambungkan ke akaun Pinterest anda.

  1. Semasa log masuk ke Pinterest, klik pada butang Profil anda. Dalam aplikasi Pinterest, itu adalah ikon "orang" di bahagian bawah skrin. Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas web, klik pada pilihan menu "Disimpan" di bahagian atas.
  2. Akses tetapan Pinterest anda dengan mengklik ikon bolt (segi enam dengan bulatan yang dipotong dari tengah). Dalam aplikasi, ia berada di kanan atas semasa berada di dalam profil anda. Pengguna desktop dapat menemuinya tepat di atas nama pengguna mereka di halaman profil mereka.
  3. Di telefon bimbit, ketuk "Edit tetapan", kemudian tatal ke bawah dan pilih "nyahaktifkan akaun." Di desktop, di bawah "Asas Akaun", klik "nyahaktifkan akaun".
  4. Sahkan keputusan anda di tetingkap seterusnya.

Cara Menghapus Akaun Pinterest Anda

Memadamkan akaun Pinterest semudah menyahaktifkan akaun. Untuk memastikan anda benar-benar kehilangan semua Pin tersebut secara kekal, Pinterest akan menghidupkan semula akaun tersebut sekiranya anda log masuk dalam masa dua minggu. Jika tidak, akaun Pinterest itu hilang kerana kegagalan Pinterest yang memenuhi bahagian bawah tong sampah.

  1. Pergi ke profil anda - ketuk ikon "orang" di aplikasi (di bahagian bawah layar) atau klik pada pilihan "Disimpan" di bahagian atas pada komputer desktop.
  2. Akses tetapan akaun anda dengan mengetuk ikon baut (segi enam dengan bulatan yang dipotong dari tengah). Pengguna mudah alih akan mencarinya di bahagian kanan atas profil mereka di sebelah bar carian semasa di penyemak imbas desktop tetapan berada di atas nama pengguna anda ketika melihat profil anda.
  3. Setelah masuk ke dalam tetapan akaun, ketuk "Edit Tetapan" jika anda berada di aplikasi atau "Asas Akaun" di penyemak imbas.
  4. Dalam aplikasi, tatal ke bawah dan pilih "tutup akaun." Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas dan bukan aplikasinya, pilih butang "nyahaktifkan akaun" di akhir pilihan Asas Akaun.
  5. Sahkan pilihan anda di tetingkap seterusnya - pada penyemak imbas, kerana kedua-dua pilihan tersebut berada di bawah tetapan penyahaktifan, anda perlu memilih pilihan "tutup akaun secara kekal" dan bukannya dinyahaktifkan.

Ingat, jika anda menghapus akaun Pinterest anda, Pinterest mengarkibkan data selama dua minggu dan yang perlu anda lakukan ialah log masuk dan klik pautan pengaktifan semula di dalam e-mel anda, jika anda berubah fikiran. Sekiranya anda menyahaktifkan akaun, anda boleh log masuk bila-bila masa untuk mengaktifkan semula dan masih mempunyai akses ke Pin yang disimpan.